amuzante despre băi

17 statistici amuzante despre băi

Deși băile sunt o parte esențială a vieții noastre de zi cu zi, puțini dintre noi luăm în considerare câte lucruri interesante și amuzante se pot lega de ele. Iată 17 statistici amuzante despre băi:

 1. Timpul petrecut în baie: Cea mai mare parte a oamenilor petrec în medie aproximativ 1 oră și 42 de minute pe săptămână în baie, adică aproximativ 92 de zile într-o viață.
 2. Utilizarea telefonului: Mai mult de 75% dintre oameni folosesc telefonul mobil în baie, fie pentru a răsfoi rețelele sociale, fie pentru a citi știri sau pentru alte activități.
 3. Toaletă vs. Duș: Statisticile arată că, în general, oamenii petrec mai mult timp pe toaletă decât sub duș, în medie aproximativ 8 minute pe ședere la toaletă.
 4. Toaletă pentru electronice: Un studiu a arătat că aproximativ 16% dintre oameni își aduc laptopurile cu ei în baie pentru a lucra sau a naviga pe internet.
 5. Femeile vs. Bărbații: Se pare că femeile petrec mai mult timp în baie decât bărbații. Media femeilor este de aproximativ 29 de minute pe zi, în timp ce bărbații petrec în medie 19 minute.
 6. Șampon vs. Balsam: Multe persoane folosesc mai mult șampon decât balsam de păr. Acest lucru se datorează faptului că părul poate absorbi și reține mai multă apă decât pielea, iar șamponul este folosit pentru a elimina uleiurile și murdăria.
 7. Apelează după hârtie igienică: Un sondaj a arătat că aproximativ 40% dintre oameni spun că au sunat pe cineva în timp ce erau pe toaletă. Aceasta este cunoscută sub numele de „apelez după hârtie igienică”.
 8. Întârzieri în baie: În medie, oamenii întârzie aproximativ 4 minute în baie dimineața din cauza așteptării pentru a se elibera o toaletă.
 9. Lungi medii ale șervețelelor de hârtie: Lungimea medie a unei role de hârtie igienică este de aproximativ 1000 de metri, adică mai mult de jumătate de milă.
 10. Întreținerea băii: Se pare că majoritatea oamenilor fac curățenie în baie o dată pe săptămână, iar curățarea dușului este una dintre cele mai puțin preferate activități de curățenie.
 11. Apă utilizată în baie: Un duș de 10 minute cu un debit mediu de apă poate consuma aproximativ 100 de litri de apă, în timp ce o baie plină cu apă poate utiliza între 150 și 200 de litri de apă.
 12. Riscul alunecărilor: Peste 230.000 de oameni ajung la spital în fiecare an din cauza căderilor în baie sau în duș.
 13. Gusturile în produse de duș: Statisticile arată că cea mai populară aromă de gel de duș este cea de lămâie, urmată de mentă și cocos.
 14. Numărul mediu de prosoape: Oamenii dețin, în medie, aproximativ 7 prosoape în baie.
 15. Produse pentru păr: În medie, o femeie deține aproximativ 10 produse pentru păr, cum ar fi șampoane, balsamuri și măști.
 16. Culoarea preferată a prosoapelor: Majoritatea oamenilor preferă prosoapele albe în baie, deoarece sunt considerate cele mai higienice.
 17. Toaletă cu capac: Studiile arată că aproximativ 63% dintre oameni folosesc toaleta cu capac coborât, în timp ce 37% lasă capacul ridicat.

Aceste statistici amuzante despre băi ne arată că, deși poate părea o parte obișnuită a vieții noastre de zi cu zi, există multe aspecte interesante și neașteptate legate de băi.